Uddannelse

Hund Alabai - anmeldelser om racen

Sider Tidligere 1 2 3 4 Næste

For at sende et svar skal du logge ind eller registrere

Indlæg · [fra 26 til 50 af 78]

26 Svar fra Chertyaga 08/28/2014 11:24:39

  • Chertyaga
  • medlem
  • inaktiv
  • Beliggenhed: Adygea
  • Registreret den: 10/15/2010
  • 0 indlæg

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Hvis der er børn bedre end en fårhund. Børn twist deres næser, ører og hunde venter deres haler og har samtidig gode beskyttende egenskaber. Dette er fra store racer.

+100500 Brother Alabai måtte sige farvel i forbindelse med den forkerte opførsel. Hjælp ikke altid træningen. 2 år var så godt, så stoppede jeg med at lade min far komme ind, da begyndte min mor, så min kone og børn, at skynde mig. Med børn er det bedre ikke at gennemføre sådanne forsøg.
Hvis du vil have en stor ven, skal du tage Sanbernar. På os har han børn fra hele gaden om vinteren på en slæde ruller. En slags selv naboer er bange for at gå ind i gården, selvom han genkender dem og ikke reagerer på dem.

Broderen holder tyskerne, meget intelligente væsner. Ikke et dårligt øjeblik i 15 år. Kun slæder er ikke så hurtige og med vilje bære.

27 Svar fra Zhenechka 28. august 2014 23:43:17

  • Genia
  • medlem
  • inaktiv
  • Placering: Краснодар
  • Registreret den: 12/15/2009
  • Indlæg: 0 Medlemmer:

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

I 5 år havde naboen denne hund. fra børnehaven tog de uddannede. En mere forfærdelig skabelse, jeg har endnu ikke mødt. Hun barkede på alle de børn, hun kunne høre over hegnet på enhver afstand. Børnene gik forbi, hun kastede sig på porten med sin krop. Næsten besluttede at høste hende øl om aftenen og bide hende. Og så døde han af en hundeblok.

Til forældre til skolens søn derimod - en vidunderlig hund. som de sagde ovenfor - med humor.
Kino log-sobakozavodchik siger, at sådanne hunde som nabo Elsa skyldes ægteskab, og planteskoler holder stille om det. For at få et sådant monster, ville jeg sende et signal til vagten.

28 Svar fra udgivet 29. august 2014 06:52:00

  • kaste
  • medlem
  • inaktiv
  • Placering: st.Severskaya 918-345-05-47
  • Registreret siden:
  • Indlæg: 0 Medlemmer:

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Her er jeg plus en tysk, men disse hunde ved grænsen og andre steder, og har os i landsbyen en masse af dem bad om Alabai fra en ven, en masse historie at fortælle, forkert der, men vi er nødt til at holde ham i god form, at være stærkere, eller han det vil være det vigtigste, og det værste, hvis løb for hvem, fig stoppet, da nogen siger, at hunden var ligesom udseendet af vrede, men ikke som ikke bidt endnu en gang, men også rådgive sagde den tyske, og, igen, til at gå med ham altid, at se folk og børn, så bare alt vil være ok, jeg rense mig selv, min Avchar ture med mig i skoven blandt folket, og så videre ivyazyvayu og hunde ikke kaste, og jeg kan lide det, forlader porten åben, ikke bange vybizhet, at hvis jeg gik ind i gården, så også han og drev er ikke nødvendigt))

29 Svar fra shaman 08/29/2014 07:41:09

  • shaman
  • medlem
  • inaktiv
  • Beliggenhed: Krasnodar-p. Ili
  • Registreret: 26. september 2009
  • Indlæg: 0 Medlemmer:

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Tja dem nafig, disse monstre mens små vidunderlige skabelse, vokse iai. Jeg kender personligt flere tilfælde: den første version var kavkazets- to år, før det var alle normer, hele begyndte med veselya- trækker off låg med forbipasserende (klatrede i kabinen, og bedrift forbenene over kanten af ​​hegnet venter ofret) på master brækkede hans spade håndtag, hjalp ikke, han lukkede walieren fra toppen med et net. Ligesom alle reglerne, men senere løb hunden til sin mor, fordelen var okay. De blev af med hunden.
Det andet tilfælde med Alabai - mine slægtninge havde en tæve, så hele hendes gade var bange, kun hendes onkel lyttede, tanten opfattede kun fordi hun havde fodret hende. Denne skabning skyndte sig overhovedet, der flyttede - døde i alderdommen.
Det sidste tilfælde - for et år siden bad en kollega at komme til sine bekendte og skyde han Alabai, for et lille barn var værtinden ikke tåre
På det tidspunkt, jeg var glad for pit tyre, for mig den bedste hund For nylig var der spørgsmålet om, hvilken slags hund til at tage et pit i gården faldt væk med det samme, ligesom "filobrazileyro" (en race af super vagt familiens hund, men reagerer godt på vospitaniyu- tsuko stor) Som et resultat, på anmodning af familien tog sharieja-så hun vender sig til at smage spiser, og på fremmede rushes med børn kommer sammen

Redigeret af shaman den 08-29-2014 07:44:09

30 Svar fra Starator 29. august 2012 10:02:49

  • Den ældste
  • medlem
  • inaktiv
  • Registreret: 31. marts 2013
  • 0 indlæg

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Hej alle sammen! Noget du lavede af et Alabai-monster. Kaukasiere ja, de kan marmelade. Men Alabayev mødte ikke unguidede mennesker endnu en gang. Hvis ejeren er en moron, så vil hunden være den samme. Alabai er en meget alvorlig race og kræver omhyggelig træning fra barndommen. Jeg bor i Moskva og i vores hus er der to Alabai. Alene i vores indgang og aldrig en gang barkede ikke engang på nogen. Så herrer, enhver race kræver pleje, tålmodighed og en god træner (bolonok og deres lignende betyder det ikke).

31 Svar fra udgivet 29. august 2014 10:54:50

  • kaste
  • medlem
  • inaktiv
  • Placering: st.Severskaya 918-345-05-47
  • Registreret siden:
  • Indlæg: 0 Medlemmer:

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Noget du lavede af et Alabai-monster.

heller monster gør netop denne kraftfulde hund har brug for en tilgang og en masse tid, en dejlig gård og ikke Valliere, et år og en halv det dresirovka ikke noget personligt, men denne hund og Rottweiler, Kaukasus, bultikov ikke tages, hvor der er en børn set i hunden, og ærligt passerer og med ejeren, han gøede så meget, at jeg indså, hvor meget han moschny, så der er brug for tilgang, som de siger, og pistolen affyret én gang i mit liv uden kugler, det er følgesvend tog børn dykker, stor allerede en hund, men jeg gik ind, og den var fri til slagtilfælde, en lille sort hvalp

32 Svar fra Старатель Onsdag 29 August, 2012 11:09:21

  • Den ældste
  • medlem
  • inaktiv
  • Registreret: 31. marts 2013
  • 0 indlæg

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Jeg vil gentage. Du skal træne enhver arbejdshund. Og når du køber, skal du ikke kigge efter hvor billigere, men tag ind beviste planteskoler, hvor de ikke handler ægteskab, og muligheden for at påklædning er lagt ned i generne. En hund er et våben. Forestil dig at du har solgt en defekt riffel. I bedste fald vil der være et misfire.

33 Svar fra dsdmsk 8. august 2014 11:31:00

  • dsdmsk
  • medlem
  • inaktiv
  • Beliggenhed: Seversky distrikt
  • Registreret siden: 27/12/2010
  • Stillinger: 8 Medlemmer:

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Vi lever med den centrale asiatiske hyrdehund, mandlig. Vi tog i børnehaven Bardadym.

Hunden er meget ejendommelig i princippet. Ordet træning passer ikke hende. Lærer snarere. Du kan bare forklare, hvad du vil have fra hende, og hun vil gøre det, hun forstår. Jeg brækkede buret på grund af tæver, lige aftalt med ham, så jeg ikke gik gennem hullet som svar, jeg lod en gang om dagen ud gennem døren. Selvom jeg opfylder betingelserne for transaktionen, gør han det.

Spise skriver meget. Overhovedet ikke. Hvis du spiser kød - så spis lidt. Jeg køber suppe kits, gris hakkede hoveder, kylling hoveder, ben. 200-300 rubler i en uge. Jeg giver rå. Kasha giver også, spise. Må ikke koges, blød natten over med varmt vand. Om vinteren aftar han og generelt bliver et forfærdeligt dyr.

Der er ingen problemer med børn. Deres børn kan gøre noget med det, ride ovenfra og trække deres ører. Mærkelige børn kan ikke gøre dette, ikke bide - men kan sætte sig på plads.

Det ser ud til ikke kun min, i racen på denne måde: til mig selv på mit sind. Du kan gå til skoven, gå videre, og hvis barnet er træt og vender hjem selv, fører han til huset, så vil han indhente. Der var flere gange da vi gik til svampe.

Han har brug for rummet, ja. Overhovedet ikke en lejlighed hund. Først i Kasakhstan bor de og hjælper hyrder. Min hund på en ulv alene går ikke til angreb (men ulven er ikke tæt på), resten af ​​rovdyr (jakker, ræve, drager) jagter.

Hvis det er på et udenlandsk område - det beskytter ikke, for andre er det sikkert.

PS: Om emnet uddannelse. Alabai er i skole. Folk de har - medlemmer af pakken. Som med alle mændene i deres teenagere er der tildelt roller, det er vigtigt at tage plads til lederen, hvis hunden anser sig som leder, vil den altid være ukontrollabel. Ovenfor skrev de, når en hooligan er en hund - bare denne sag.
Men siden hunden er meget stor og ufølsom over for smerte - Vis hvem der har ansvaret, skal enten fysisk (Kohl kraft vil være tilstrækkeligt) eller moral (hvis min skælde, i høj grad fornærmet Måske droppe fornærmelse hele dagen ligger ned.).

Han anerkender kun en mester, de siger det, ikke kun min. Andre lytter - men ikke stabile. Jeg antager ikke kun fordi jeg kan indhente og give det væk.

Redigeret af dsdmsk den 08/29/2014 12:05:03

34 Svar fra Sergi 4 * 4 Aug 29, 2014 1:16:09

  • Sergi 4 * 4
  • medlem
  • inaktiv
  • Beliggenhed: Krasnodar
  • Registreret: 21. august 2013
  • Indlæg: 0 Medlemmer:

Re: Alabai feedback udtalelse, erfaring med indhold og opdragelse

Jeg er ked af det, men hvorfor præcis Alabai? Hvorfor fodre en sådan fagot (også kræve en anstændig fm.vvivanie i træning), når opgaven med "call" er at klare enhver shavka. og oftere endnu bedre.

Jeg elsker fiskeri og bjerge, så min kone spørger vagten og ikke opkaldet.

hans hunde var ikke kun i sin svigermor i gården af ​​et privat hus - en la courtyard "nedovachcharik" - med ham lidt engageret i uddannelse. (Denne note)

Og nu på emnet - "Jeg elsker fiskeri og bjerge, så min kone spørger vagten og ikke opkaldet", dvs. Alabai at tage med dem til bjergene og fiske, eller i mangel af ejeren på samme Alabai bør beskytte resten af ​​familien?

hvis sidstnævnte, da jeg som en lægmand på dette område stadig antager, at uddannelse og træning af denne vagt skal engagere favorit "anden" halv "af, hvad der ville være i mangel af lederen af ​​familien på en fisketur eller mountain Alabai alle de samme var under en form for kontrol ( læse, at hunde-hund vælger kun en master og kun adlyder ham, men med sådan et uhyre - dette er meget vigtigt), denne drage konsekvenserne, IMHO.

Hunden vil beskytte værftet og familien i mit fravær.

Svar fra ejere om race alabai

I denne artikel indsamlede vi nogle anmeldelser om hunde af Alabai race, som på forskellige tidspunkter kom til posten www.dogsecrets.ru. Vi tror, ​​at det vil være interessant især for dem der vil købe sig en hvalp af denne race.

Referencenummer 1. Alabai - det bedste forsvar mod tyve

Vi flyttede fra lejligheden til vores eget hus, og ved den lejlighed besluttede vi os for at indse vores gamle drøm: at have en stor hund. Før det havde vi kun en legetøjsterrier. De skyndte sig ikke med valget, de ventede indtil hendes mand lavede en fugl, læs artikler om hunde.

I den private sektor, hvor vi bosatte sig, havde alle naboer marmreller eller forskellige krydsninger af hyrder. Denne mulighed vi straks afskåret, fordi på trods af den store størrelse af hundene ikke var meget brug. Deres vigtigste formål - gøen på at passere folk bag hegnet, og hvis nogen kom ind på gården om natten, var der ingen mening fra hundene.

På vores naboer hos sådan vagtmand blev selv kylling stjålet. Vi havde brug for en rigtig vagt, og vi besluttede at tage Alabai. Selvfølgelig, en sådan hund straks efter legetøjet - det var en skarp kontrast. Men vi havde meget tid, min mand var en pensioneret soldat, og han begyndte straks at opdrage en hund. Så skiftede han til undervisning, lærte ham ved sin metode.

Han havde brug for, at hunden ikke blegede sig forgæves, men tilbageholdt violatoren af ​​vores grænser. Han lærte det netop for at beskytte vores 10 hektar, det vil sige, han viser kun aggressivitet til de mennesker, der vises på vores hjemmeside. Hvis jeg eller min mand giver en kommando: "Dens!", Beroliger Reggie med det samme, men fortsætter med at observere fremmede folks adfærd med et skræmmende blik.

Som vagter og vagt er Alabai efter vores mening den bedste race. Om ham er der allerede sådan herlighed, at ingen af ​​de lokale i gården selv forsøger at komme ind på gården. Et vigtigt punkt, du skal lære hunden ikke at afhente mad fra jorden, da der var en sag, da vi fandt en pølse, der selvfølgelig blev kastet til os gennem hegnet med det formål at forgifte hunden.

Anmeldelse nr. 2 Alabai - straf for elskere

Jeg købte en pige fra den centralasiatiske herde fra min arbejdskollega, der havde en hund. Min kollega roste altid sin forsvarer og klog pige, at jeg også ønskede det samme. Jeg forfulgte praktiske mål: Jeg var ked af det faktum at hver sommersæson vi raided vores have, hvorefter der ikke var noget tilbage af høsten.

Jeg købte Alice i september, jeg troede, at indtil næste år lærer vi hende alt, hun vil vokse op og vogte vores dacha. Snart indså jeg, at jeg lavede en stor fejltagelse. Vi har en stor og rummelig lejlighed, jeg bor sammen med min mor og min teenagedatter. Jeg var konstant på arbejde, min mor og datter tog op min uddannelse med Alisa.

Hvad der er sket, er ikke udtrykt i ord. Alice har hurtigt behersket alle de vigtigste hold, hun er smart, selv for smart til hunden. Hun udfører kun disse kommandoer, når hun har et humør, resten af ​​tiden gør hun alt, hvad hun vil. Et par måneder i vores lejlighed var en stor ukontrolleret hund, som nægtede at lytte til os. Den sidste halm af min tålmodighed var det øjeblik, da jeg fangede hunden til at spise mine sko.

Da jeg begyndte at tage dem væk, snegede Alice og slog mig. Umiddelbart opstod ideen om at give den væk, men hvem vil tage en voksen, stor, ukontrollabel og aggressiv hund. Jeg var nødt til at gå den anden vej: tilmeld mig med hende til kurser. Vi gik gennem klasser individuelt, da hun ikke var vant til andre hunde, og hun forsøgte ikke kun at bide dem, men at bide dem.

Jeg gik gennem flere kurser med hende og betalte en betydelig sum, jeg må sige, at træningen var hård nok til Alice. Vi har bestemt opnået en vis succes, nu lyder hun mig uden tvivl, men hendes holdning til andre familiemedlemmer er mildt kendt.

Det sker, at når jeg ikke er hjemme, ikke lad min mor komme ud af lejligheden, ligger ned foran hoveddøren og griner. Derfor er du nødt til at lukke hunden på balkonen. Generelt, for ikke-professionelle og for dem der bor i en lejlighed, er Alabai en vanskelig test. Når du skal starte det, veje din styrke: fysisk og moralsk.

Anmeldelse # 3 Alabai er vores bedste ven

Om Alabai skriver meget godt og dårligt, men alle understreger, at denne hund ikke er til lejligheden, med et komplekst karakter, kræver streng uddannelse. Vi har sandsynligvis en atypisk alabai, eller vi har lige fundet den rigtige nøgle til det, men for vores familie blev han den bedste ven.

Vi bor i en lejlighed, vi besluttede at starte Alabai, fordi vi kom til den fælles mening af hele familien om valget af racen. Vi kan godt lide de største hunde, først og fremmest, de tænkte på St. Bernard, men han er for phlegmatisk for os, og vi elsker en aktiv livsstil.

Vores Alabai - dette er ikke den forfærdelige babay, der fortæller en forfærdelig historie. The Grand er helt socialiseret, kører med os i bil, med offentlig transport (i muzzles), han går med andre hunde på hundplatformen, men aggressivitet viser sig til ukendte hunde. Men lokale hunde har allerede etableret en tidsplan for deres kæledyr, og kun "betroede" venner kommer på tur med os.

Om vinteren ruller vi vores børn og deres venner på hjemmelavede dobbeltslæder. Der er ingen problemer med lydighed og lydighed, selvom min mand selvfølgelig har behandlet ham meget, og siden barndommen var han en dogmand og tjente i hæren langs grænsen med hunde. Måske er dette hemmeligheden bag vores idyll, men vores Grand er for os ikke så meget en ond vagtmand som en ven.

Til holdene "Fas!" Og "Alien!" Hans mand underviste ham slet ikke, men han forstår helt klart kommandoen "Protect!", Samtidig med at man ikke blot beskytter en separat ting, men også en lejlighed, en bil, børn. Selvfølgelig ved vi at vide, hvad herlighed handler om Alabai, hvis vi går et sted med ham, sætter vi på et næse, bare i tilfælde, for ikke at forårsage aggression mod modstanderne af store hunde.

Alabai er en ven af ​​familien og en vagt

Hunde af Alabai-race (på en anden måde - asiatisk, turkmensk ulvhund, centralasiatisk fårhund) optrådte mere end 4 tusinde år. De var oprindeligt hyrdevogthunde, så de har uafhængighed, frihedsbevidsthed.

Denne gamle hundehund fra Centralasien har været udsat for svær naturlig udvælgelse i mange århundreder. Deres ydre udseende og forholdsvis hård, hærdet natur dannet i svære eksistensforhold, konstant kamp med rovdyr.

Hunde af Alabai-rasen har længe været førende blandt vagthundene. Og hvis denne centralasiatiske hyrde har en seriøs opdragelse og træning, er der ingen bedre vagt for sit hjem.

Sådan tæmmer du en lille hundehund til et hjem toilet læs her.

Karakter og opdragelse

På grund af det faktum, at den centralasiatiske hyrde er meget forsætlig, kræver det tidlig træning og socialisering. Selv i en alder af 6-7 måneder er det umagen værd at gennemgå en komplet lydighed af hende. Ved træning skal du tage hensyn til hundens tilbøjelighed til denne eller den slags arbejde - beskyttelse af hjemmet eller kampfærdighederne.

Centralasiske fårhunde har en udtalt indsendelse til herren, men man bør ikke misbruge dette. Gentag ikke uendeligt kommandoerne "Sit!", "Stand!", "Lie!" Og tag pauser.

Turkmenske ulvehunde med værdighed accepterer ærligt fortjent belønning, lad dig ikke narre, de vil aldrig løbe efter ejeren og se trofast i øjnene, som om de spørger, om de gør alt rigtigt. Nej, de er helt forskellige.

Alabai er ikke kun en blinde performer af dine hold, men også en farveløs, klog og fængslende, hvor hans værdighed er trampet på. Han vil aldrig se væk, hvis man ser på ham.

Det er nødvendigt at undertrykke uønskede manifestationer af hundens karakter og opmuntre det nødvendige. I århundreder dyrkede asiater uvidenhedens trøbler mod truslen og den øjeblikkelige reaktion på enkeltkamp med rovdyr i den kamp, ​​hvormed de slog deres kampfærdigheder. Hvis en hændelse opstår, er det derfor bedst at analysere situationen meget kompetent og træffe den rigtige beslutning: at straffe, opmuntre eller endda distrahere hunden fra den situation, der er opstået.

Alabai vurderer ham kritisk kritisk situationen, så vi bør roligt overbevise ham om hans kravs logik og ikke at krænke hundens værdighed. Asiater tilgive ikke svig.

De kan lide et klart defineret område, og hvis der ikke er indhegnet område, kan de øge det efter eget skøn. Ondskab til uønskede besøgende vises kun på dens område. På neutral - helt rolig. Til deres hunde er katte, der bor sammen med dem i huset, ganske venlige.

Beskrivelse af racen Akita-Inu læses i denne artikel. Den berømte "Hatiko" er en hund af denne race.

En anden interessant race, denne gang fra Kina - shar pei: http://kotovasia.net/...do.html

Centralasiatiske hyrder er aggressive overfor andre hunde, men samtidig vil de aldrig angribe den ubudne besøgende først uden først at advare ham om deres utilfredshed med en truende brøl.

Et varmt klima, mangel på vand, mager mad og en konstant trussel fra rovdyr påvirker naturligvis karakteren.

Sådanne hunde er meget hårde, de har tillid til deres styrke, de er frygtløse, med et stærkt udviklet beskyttelsesinstinkt. De centralasiatiske hyrder har en meget udviklet territorial refleks, så de er kompromisløse på deres område.

Hunde af denne race er rolige, ikke nøjeregnende, velegnede til træning. De kan perfekt udføre det givne program, de er ikke distraheret af sekundære faktorer-stimuli. Deres grad af pålidelighed i visse former for officiel eller økonomisk brug er meget høj.

Alabai begynder at træde i kraft i en alder af ca. 1 år og forsøger ofte at konkurrere med andre hunde på dette tidspunkt. Fra denne alder er det bedre at gå dem med hunde af tilsvarende størrelse.

De er perfekt tilpasset til varme og kulde (de tåler roligt -30 °... -40 °). Men hvis varmen er bedre for hunden at give adgang til vand, og ikke kun at drikke, men også at svømme.

Hunde af denne race går godt på med børn. De vil gerne spille med dem, føle ansvar for dem, beskytte dem, blive gode ledsagere til børn.

Det skal huskes, at asiater ikke er indendørs hunde. Og selv om de kan tilpasse sig livet i det begrænsede rum af små til dem størrelser, kan de også vænne sig til, men det er bedre ikke at forårsage dem sådan lidelse.

I betragtning af karakteren, hundens individualitet, kan det påvirke negativt på hendes tilstand. Dens skæbne er beskyttelsen af ​​store områder, så det er bedst at købe sådanne hunde til beskyttelse af huset, sommerhuset. Alabai elsker åbent rum, det er bedre at holde ham i gården.

Du kan finde historien om Maremma-Abrutskaya Shepherd racen her.

Kælenavne til Alabayev

Alabai er stærk og frygtløs, navnet skal matche.

Mere opmærksomt: Hundens kælenavn kan "skrives på hendes ansigt", eller adfærd foreslår ideen om et passende navn.

Generelt, jo mere alvorlige og ædelere hedder Alabai, jo bedre.

For drenge: Abay, Arnold, Aron Baron, Batu, Buran, Valtazar, Vulcan, Zeus, herre Tristan, Caesar, Djengis Schwartz.

Til piger: Alma, Bagheera, Basta, Vesta, Wilma, Hera, Je / ina, Irma, Kemin, Laima, Nika, Roxy, Khiva, Edva, Elsa.

Ejer feedback

Julia

Jeg vil sige det - jeg kunne ikke lide Alabai - indtil jeg købte det selv. En farveløs hund med et hårdt temperament respekterer ikke ukarakteristiske mennesker. Men min kæreste er en kat med hende. Til fremmede - frygte sig selv, inspirerer kun hende til at sænke hendes hoved og et kig fra under panden. Fejlfri lydighed som en tysk Rottweiler og så videre. D. service ikke vente og gør ikke ondt, men hans bekymring, og tillid til deres evner, vil opnå respekt, men ikke banke den respekt og tålmodighed og udholdenhed. Og det er bedre at tage pigen - for begyndere er det lettere at blive enige!

Ulyana

Jeg havde altid Alabai. Andre hunde af en eller anden grund genkendes ikke. Alt afhænger af holdning og opdragelse af det. Enhver hund skal opdrættes! Og endnu mere, hvis dette er din første hund, er det nødvendigt med professionel opdragelse. Det er bedre, hvis midlerne tillader, at være som i specialen. skole.
Det vigtigste, mit råd, under alle omstændigheder må du ikke sætte en hund på kæden. dette er ikke kun SAO bekymringer, men også andre! Og så kan jeg sige, det er en smuk hund. Børn er fremragende, de vil aldrig hæve deres stemmer. Giver perfekt til træning! Og der er minus i hver hund, er der ingen ideel. Det eneste, selv om jeg selv elsker denne race, men som en nybegynder, ville jeg ikke råde over at tage. Dette er en alvorlig hund, som du skal håndtere og øve igen. De er stædige, og de forsøger altid at snyde, for at tjekke ejeren... Men din virksomhed!
Vi vælger den forkerte hund, vi har brug for, men den vi ønsker...

hund alabai: race karakteristika og ejer feedback om den centralasiatiske hyrde

Alabai: kendetegn ved racen, anmeldelser

  • Andre mulige race navne er: Centralasiatiske Shepherd Dog, Volkodav, Turkmen Alabai, Turkmen Wolfhound, Asiatisk, Turkmen Shepherd.
  • Vækst af voksen hund: 60-75 cm.
  • Vægt: 45-77 kg.
  • Karakteristisk farve: sort, grå, hvid, med tan mærker af samme form, kan være rød eller brindle.
  • Længde på frakke: 4-8 cm, stiv, med tykt underlag.
  • Hvor mange bor Alabai: 11-15 år.
  • Fordelene ved racen: modig, afbalanceret, trofast, uhøjtidelig i omhu; ulemper: meget uafhængig, aggressiv overfor andre hunde, svært at træne.
  • Den gennemsnitlige pris for hvalpe af en hund Alabai: 150-200 $, racerbare hvalpe - op til 1000 $.

Ifølge nogle forskere er denne race mere end 5000 år gammel. Der var Alabai at blande tibetanske mastiffer med hyrde hunde af nomader i Centralasien, og også med mongolske fårhunde.

Ingen specielt engageret i opdræt af denne race, Alabai dannet med naturlig udvælgelse og kræfterne i populært udvalg.

I århundreder blev kun de bedste repræsentanter for disse hunde valgt - med tæt hår, der beskytter mod for lave eller høje temperaturer, tyk og stærk hud, der er i stand til at modstå rovdyrbid, udholdenhed og styrke. Alabayev plejede at beskytte campingvogne og boliger.

Officielt blev denne race først klassificeret i 1993, og den nye standard for Alabai-racen blev godkendt i 2010. Alabai er ikke særlig almindelig i verden, da renrasen af ​​denne race i Turkmenistan betragtes som landets nationale skat og endog forbudt mod eksport.

Hvad er formålet med Alabai

I dag bruges centralasiske fåre med succes som uundværlige hjælpere af hyrder, er årvågenhed, bevogtningshuse, men de kan kun være loyale ledsagere.

Alabaiens natur blev udviklet over flere årtusinder, og en aggressiv holdning til andre repræsentanter for hunde stammen blev etableret på genetisk niveau.

På trods af denne egenskab behandler albans ganske fredeligt hunde, der bor i nærheden, i samme hus som dem. Selvom Alabai betragtes som fremragende forsvarere, vil de aldrig angribe en outsider.

De kan kun skræmme "fjenden" med en ondskabsfuld grin.

Centralasiatiske Shepherd hunde anses ikke Rumble, men i Turkmenistan afholdt hundekampe hvert år, hvor repræsentanter for denne race skal vise deres kvaliteter - mod, tapperhed og evne til at stå op for sig selv. Rolig selvtillid og fraværet af unødvendig aggression er hovedtræk ved denne hunds karakter.

Alabai er meget stolt, så det kræver en stor indsats for at begynde at respektere deres mester. Først når hunden føler, at den sande leder er foran ham, vil han adlyde ham. Derfor anbefales alle ejere af Alabai stærkt til at passere et specielt kursus af lydighed, hvorunder hunden begynder at genkende den dominerende væsen i værten.

Alabai er yderst forsigtig med fremmede, og en andens hund kan let springe, så du skal gå med dem i snor. De er gode til børn, de kan lide at lege med dem og kan blive deres trofaste forsvarere på ture.

anmeldelse af racen af ​​alabai hunde

Vi foreslår, at du ser en video, hvor du kan lære meget interessant om racen Central Asian Shepherd. Videoen fortæller om arten af ​​disse hunde, betingelserne for vedligeholdelse, korrekt opdragelse og pleje, ernæring, parametrene for boothen for hende.

Før du begynder at vælge en hvalp fra den centralasiatiske herdehund, skal du finde ud af, hvor mange hvalpe der var i kuldet. Hvis mere end fem gange ikke anbefales, fordi risikoen for at udvikle alvorlige sygdomme i fremtiden er høj. Det er uønsket, at hvalpens moder er ældre end 8 år.

Valpen selv skal være mobil, have et sundt udseende, en god appetit, være legende og aktiv. Ulden skal skinne, og i berøring være tæt, glat og uden skaldede pletter.

Det er også nødvendigt at kontrollere hvalpene for at overholde rasenstandarderne:

  • saks bid;
  • bredt og kraftigt hoved, pande - fladt;
  • læber tykke og kødfulde;
  • Pote af oval form, komprimeret til en klump;
  • hale høj, bred ved bunden.

Purebred hvalpe gennemgår cupping af ørerne og halen i 3-4 dage efter fødslen.

Tag ikke for tynde eller fulde hvalpe - der er en mulighed for, at de på en eller anden måde er syge. Nysen, vandige øjne og hoste er heller ikke acceptable. Det vil ikke være overflødigt at undersøge ørerne - hvis de er i ren, så er alt i orden. En våd næse er et tegn på en sund hund.

Valp er bedre at tage fra professionelle opdrættere eller i planteskoler. Kun der kan du være sikker på, at du ikke vil blive solgt en syg hund eller nogen crossbreed. Du kan skelne en renraset hund fra en plys slags uld. Det skal ikke vare længe, ​​det er et tegn på at blande sig med den kaukasiske hovdog.

Hvis huset har børn, især små, er det bedre at vælge en tæve - det bliver mere roligt og klagende. Men som vagt er mere egnet hund. For at bestemme hvor meget hvalpen er fed, kan du smide en masse nøgler på gulvet. Hvis barnet frygtsomt bevæger sig væk fra det og ikke nærmer sig at undersøge med nysgerrighed - fra sådan en hvalp er det usandsynligt at efterlade en god vagt.

Det anbefales at tage en hvalp af alabai i en alder af 40-60 dage. Ved køb er det nødvendigt at kontrollere alle dokumenter på en hund, og også for at sikre sig de foretagne inokulationer.

Kælenavne til Alabai

Alabai er en frygtløs og stærk hund, hvilket betyder at hans kaldenavn skal være passende. Men først skal du undersøge hunden omhyggeligt - måske har den en slags funktion, der fortæller dig hvilket navn hunden er bedst til.

Det anbefales ikke at give hunden for længe et navn og kalde det på en eller anden måde dissonant. Russiske menneskelige navne alabai er også usandsynligt at passe.

For tæver kan du f.eks. Bruge følgende kælenavne: Gerda, Anda, Palma, Hera, Alva, Terra, Ariel, Bagheera, Garby, Storm, Delilah, Tori, Elsa.

Og til hunde kan du vælge: Buyan, Earl, Emir, Vulcan, Berkut, Conan, Lucas, Tugrai, Genghis, Orkanen, Arlan, Ahaz.

Pleje og vedligeholdelse

I en lejlighed er det bedre at ikke holde alabai, den bedste mulighed for ham er et landsted, hvor det anbefales at opbygge en fugl med en booth til hunden.

I nogle særlig komplekse pleje behøver denne hund ikke. Snavs holder næsten ikke ullen og ser altid rent ud. Hver forår kaster Alabai stærkt ud, så den bør kæmes dagligt, helst på gaden. Derudover skal du fra tid til anden rengøre hans ører og klokløver.

Alabai mad

Hunde af denne race er prædisponeret for fælles sygdomme, så i hundens kost skal der være nok mad med højt indhold af calcium.

Puppy alabai skal fodres strengt efter regimet, 2-3 gange om dagen. I sin kost skal være cottage cheese, æg, kefir, grøntsager. Af kødprodukter er det bedst ikke egnet til fedtholdige oksekødsudslæt, lever, mave, hjerte, nyrer. Fra korn - ris og boghvede. Grøntsager kan gives til en hvalp næsten alt undtagen kartofler.

Den voksne alabai-kost skal omfatte kalvekød, oksekød, ikke-fedtfisk, fisk og ris og boghvedegrød samt rå og kogte grøntsager. Det er bedre ikke at give en høne og svinekød en hund. Foder hunden 2 gange om dagen, strengt i samme time.

På trods af at Alabai er meget kloge, kan de næsten ikke trænes. Før du er seks måneder gammel, skal du træne hundens kommandoer "Do not", "Sit" og "Lie down". Hvis du ikke selv kan gøre det, bør du deltage i hundens lydighedskurser.

Fordele og ulemper ved alabai

Fordelene ved Alabai omfatter deres afbalancerede natur, mod og udholdenhed. De dapper kommer i konflikt med andre rovdyr, som kan være meget større end deres størrelse. Derfor er Alabayev så værdsat som vagter.

Ulempen ved disse hunde er deres overdrevne uafhængighed og selvvilje. De er meget vanskelige at lære noget - de vil altid vise deres karakter, selvom de respekterer deres mester uendeligt. Derudover er Alabay præget af øget aggressivitet for andre hunde.

Ejerfeedback på Central Asian Shepherd (Alabay)

Irene

Vores hoppe er for nylig blevet 5 år gammel, og den bedste hund til husbeskyttelse kan bare ikke finde! Begynder at "grumle", det er kun en person at se ud inden for gården. Og således den godmodige! Børn i ham har ikke noget imod. Det vigtigste - ikke skimp på en god hund. Lad det gå mere expensivt, men du kan være sikker på, at han ikke begynder at opføre sig mærkeligt, bare vokser op.

Victor

Jeg ved ikke, hvorfor denne hund anses for svært at lære. Min alabai greb alt bogstaveligt i luften, allerede på 3 måneder forstod alle holdene. Vi har to katte i huset.

Han kan ikke lide at elske dem, men han virker roligt, og de er allerede vant til ham. Men straks siger jeg - dem, der ikke er klare hver dag til at gå med hunden i flere timer, er det bedre at ikke tage alabai.

Hvis han ikke løber meget hver dag, begynder hans karakter at blive forringet. "

Alabai er en ven af ​​familien og en vagt

Hunde af Alabai-race (på en anden måde - asiatisk, turkmensk ulvhund, centralasiatisk fårhund) optrådte mere end 4 tusinde år. De var oprindeligt hyrdevogthunde, så de har uafhængighed, frihedsbevidsthed.

Denne gamle hundehund fra Centralasien har været udsat for svær naturlig udvælgelse i mange århundreder. Deres ydre udseende og forholdsvis hård, hærdet natur dannet i svære eksistensforhold, konstant kamp med rovdyr.

Turkmenes ulvehunde blev primært brugt til at beskytte kvæg, boliger og campingvogne. Dette fik dem til at blive frygtløse, stærke og økonomiske til at bruge deres energi.

Hunde af Alabai-rasen har længe været førende blandt vagthundene. Og hvis denne centralasiatiske hyrde har en seriøs opdragelse og træning, er der ingen bedre vagt for sit hjem.

Karakter og opdragelse

På grund af det faktum, at den centralasiatiske hyrde er meget forsætlig, kræver det tidlig træning og socialisering. Selv i en alder af 6-7 måneder er det umagen værd at gennemgå en komplet lydighed af hende. Ved træning skal du tage hensyn til hundens tilbøjelighed til denne eller den slags arbejde - beskyttelse af hjemmet eller kampfærdighederne.

Centralasiske fårhunde har en udtalt indsendelse til herren, men man bør ikke misbruge dette. Gentag ikke uendeligt kommandoerne "Sit!", "Stand!", "Lie!" Og tag pauser.

Turkmenske ulvehunde med værdighed accepterer ærligt fortjent belønning, lad dig ikke narre, de vil aldrig løbe efter ejeren og se trofast i øjnene, som om de spørger, om de gør alt rigtigt. Nej, de er helt forskellige.

Ejeren genkender lederen, men de kræver respekt for sig selv, forhold på lige fod.

Ejeren selv skulle blive den ubestridte leder for Alabai, fortjener sin tillid, og da vil hunden virkelig takke: vil være en reel beskytter ikke kun for sin herre, men også for hans familiemedlemmer.

Alabai er ikke kun en blinde performer af dine hold, men også en farveløs, klog og fængslende, hvor hans værdighed er trampet på. Han vil aldrig se væk, hvis man ser på ham.

Det er nødvendigt at undertrykke uønskede manifestationer af hundens karakter og opmuntre det nødvendige.

I århundreder dyrkede asiater uvidenhedens trøbler mod truslen og den øjeblikkelige reaktion på enkeltkamp med rovdyr i den kamp, ​​hvormed de slog deres kampfærdigheder.

Hvis en hændelse opstår, er det derfor bedst at analysere situationen meget kompetent og træffe den rigtige beslutning: at straffe, opmuntre eller endda distrahere hunden fra den situation, der er opstået.

Alabai vurderer ham kritisk kritisk situationen, så vi bør roligt overbevise ham om hans kravs logik og ikke at krænke hundens værdighed. Asiater tilgive ikke svig.

De kan lide et klart defineret område, og hvis der ikke er indhegnet område, kan de øge det efter eget skøn. Ondskab til uønskede besøgende vises kun på dens område. På neutral - helt rolig. Til deres hunde er katte, der bor sammen med dem i huset, ganske venlige.

Centralasiatiske hyrder er aggressive overfor andre hunde, men samtidig vil de aldrig angribe den ubudne besøgende først uden først at advare ham om deres utilfredshed med en truende brøl.

Et varmt klima, mangel på vand, mager mad og en konstant trussel fra rovdyr påvirker naturligvis karakteren.

Sådanne hunde er meget hårde, de har tillid til deres styrke, de er frygtløse, med et stærkt udviklet beskyttelsesinstinkt. De centralasiatiske hyrder har en meget udviklet territorial refleks, så de er kompromisløse på deres område.

Der er forskelle i køn. Tæver er mere mobile, dynamiske i adfærd, snedige, vedholdende, men fysisk svagere end mænd, mindre end dem i vækst og magt, ikke så uafhængige i handlinger. Mænd er massive, mere magtfulde, uafhængige i handlinger.

Hunde af denne race er rolige, ikke nøjeregnende, velegnede til træning. De kan perfekt udføre det givne program, de er ikke distraheret af sekundære faktorer-stimuli.

Deres grad af pålidelighed i visse former for officiel eller økonomisk brug er meget høj.

Alabai begynder at træde i kraft i en alder af ca. 1 år og forsøger ofte at konkurrere med andre hunde på dette tidspunkt. Fra denne alder er det bedre at gå dem med hunde af tilsvarende størrelse.

I mørke bliver asiater mere aggressive og forsigtige. Derfor er det bedre ikke at gå ud med dem i mørket, eller vælger at gå ud for at gå i ubesatte steder, og i intet tilfælde må du ikke slippe sløret.

De er perfekt tilpasset til varme og kulde (de tåler roligt -30 °... -40 °). Men hvis varmen er bedre for hunden at give adgang til vand, og ikke kun at drikke, men også at svømme.

Hunde af denne race går godt på med børn. De vil gerne spille med dem, føle ansvar for dem, beskytte dem, blive gode ledsagere til børn.

Det skal huskes, at asiater ikke er indendørs hunde. Og selv om de kan tilpasse sig livet i det begrænsede rum af små til dem størrelser, kan de også vænne sig til, men det er bedre ikke at forårsage dem sådan lidelse.

I betragtning af karakteren, hundens individualitet, kan det påvirke negativt på hendes tilstand. Dens skæbne er beskyttelsen af ​​store områder, så det er bedst at købe sådanne hunde til beskyttelse af huset, sommerhuset. Alabai elsker åbent rum, det er bedre at holde ham i gården.

Kælenavne til Alabayev

Alabai er stærk og frygtløs, navnet skal matche.

Mere opmærksomt: Hundens kælenavn kan "skrives på hendes ansigt", eller adfærd foreslår ideen om et passende navn.

Generelt, jo mere alvorlige og ædelere hedder Alabai, jo bedre.

For drenge: Abay, Arnold, Aron Baron, Batu, Buran, Valtazar, Vulcan, Zeus, herre Tristan, Caesar, Djengis Schwartz.

Til piger: Alma, Bagheera, Basta, Vesta, Wilma, Hera, Je / ina, Irma, Kemin, Laima, Nika, Roxy, Khiva, Edva, Elsa.

Ejer feedback

Julia

Jeg vil sige det - jeg kunne ikke lide Alabai - indtil jeg købte det selv. En farveløs hund med et hårdt temperament respekterer ikke ukarakteristiske mennesker. Men min kæreste er en kat med hende. Til fremmede - frygte sig selv, inspirerer kun hende til at sænke hendes hoved og et kig fra under panden.

Fejlfri lydighed som en tysk Rottweiler og så videre. D. service ikke vente og gør ikke ondt, men hans bekymring, og tillid til deres evner, vil opnå respekt, men ikke banke den respekt og tålmodighed og udholdenhed.

Og det er bedre at tage pigen - for begyndere er det lettere at blive enige!

Ulyana

Jeg havde altid Alabai. Andre hunde af en eller anden grund genkendes ikke. Alt afhænger af holdning og opdragelse af det. Enhver hund skal opdrættes! Og endnu mere, hvis dette er din første hund, er det nødvendigt med professionel opdragelse. Det er bedre, hvis midlerne tillader, at være som i specialen. skole.

Det vigtigste, mit råd, under alle omstændigheder må du ikke sætte en hund på kæden. dette er ikke kun SAO bekymringer, men også andre! Og så kan jeg sige, det er en smuk hund. Børn er fremragende, de vil aldrig hæve deres stemmer. Giver perfekt til træning! Og der er minus i hver hund, er der ingen ideel.

Det eneste, selv om jeg selv elsker denne race, men som en nybegynder, ville jeg ikke råde over at tage. Dette er en alvorlig hund, som du skal håndtere og øve igen.

De er stædige, og de forsøger altid at snyde, for at tjekke ejeren... Men din virksomhed!

Vi vælger den forkerte hund, vi har brug for, men den vi ønsker...

Svar fra ejere om race alabai

I denne artikel indsamlede vi nogle anmeldelser om hunde af Alabai race, som på forskellige tidspunkter kom til posten www.dogsecrets.ru. Vi tror, ​​at det vil være interessant især for dem der vil købe sig en hvalp af denne race.

Referencenummer 1. Alabai - det bedste forsvar mod tyve

Vi flyttede fra lejligheden til vores eget hus, og ved den lejlighed besluttede vi os for at indse vores gamle drøm: at have en stor hund. Før det havde vi kun en legetøjsterrier. De skyndte sig ikke med valget, de ventede indtil hendes mand lavede en fugl, læs artikler om hunde.

I den private sektor, hvor vi bosatte sig, havde alle naboer marmreller eller forskellige krydsninger af hyrder. Denne mulighed vi straks afskåret, fordi på trods af den store størrelse af hundene ikke var meget brug. Deres vigtigste formål - gøen på at passere folk bag hegnet, og hvis nogen kom ind på gården om natten, var der ingen mening fra hundene.

På vores naboer hos sådan vagtmand blev selv kylling stjålet. Vi havde brug for en rigtig vagt, og vi besluttede at tage Alabai. Selvfølgelig, en sådan hund straks efter legetøjet - det var en skarp kontrast. Men vi havde meget tid, min mand var en pensioneret soldat, og han begyndte straks at opdrage en hund. Så skiftede han til undervisning, lærte ham ved sin metode.

Han havde brug for, at hunden ikke blegede sig forgæves, men tilbageholdt violatoren af ​​vores grænser. Han lærte det netop for at beskytte vores 10 hektar, det vil sige, han viser kun aggressivitet til de mennesker, der vises på vores hjemmeside. Hvis jeg eller min mand giver en kommando: "Dens!", Beroliger Reggie med det samme, men fortsætter med at observere fremmede folks adfærd med et skræmmende blik.

Som vagter og vagt er Alabai efter vores mening den bedste race. Om ham er der allerede sådan herlighed, at ingen af ​​de lokale i gården selv forsøger at komme ind på gården. Et vigtigt punkt, du skal lære hunden ikke at afhente mad fra jorden, da der var en sag, da vi fandt en pølse, der selvfølgelig blev kastet til os gennem hegnet med det formål at forgifte hunden.

Anmeldelse nr. 2 Alabai - straf for elskere

Jeg købte en pige fra den centralasiatiske herde fra min arbejdskollega, der havde en hund. Min kollega roste altid sin forsvarer og klog pige, at jeg også ønskede det samme. Jeg forfulgte praktiske mål: Jeg var ked af det faktum at hver sommersæson vi raided vores have, hvorefter der ikke var noget tilbage af høsten.

Jeg købte Alice i september, jeg troede, at indtil næste år lærer vi hende alt, hun vil vokse op og vogte vores dacha. Snart indså jeg, at jeg lavede en stor fejltagelse. Vi har en stor og rummelig lejlighed, jeg bor sammen med min mor og min teenagedatter. Jeg var konstant på arbejde, min mor og datter tog op min uddannelse med Alisa.

Hvad der er sket, er ikke udtrykt i ord. Alice har hurtigt behersket alle de vigtigste hold, hun er smart, selv for smart til hunden.

Hun udfører kun disse kommandoer, når hun har et humør, resten af ​​tiden gør hun alt, hvad hun vil. Et par måneder i vores lejlighed var en stor ukontrolleret hund, som nægtede at lytte til os.

Den sidste halm af min tålmodighed var det øjeblik, da jeg fangede hunden til at spise mine sko.

Da jeg begyndte at tage dem væk, snegede Alice og slog mig. Umiddelbart opstod ideen om at give den væk, men hvem vil tage en voksen, stor, ukontrollabel og aggressiv hund. Jeg var nødt til at gå den anden vej: tilmeld mig med hende til kurser. Vi gik gennem klasser individuelt, da hun ikke var vant til andre hunde, og hun forsøgte ikke kun at bide dem, men at bide dem.

Jeg gik gennem flere kurser med hende og betalte en betydelig sum, jeg må sige, at træningen var hård nok til Alice. Vi har bestemt opnået en vis succes, nu lyder hun mig uden tvivl, men hendes holdning til andre familiemedlemmer er mildt kendt.

Det sker, at når jeg ikke er hjemme, ikke lad min mor komme ud af lejligheden, ligger ned foran hoveddøren og griner. Derfor er du nødt til at lukke hunden på balkonen. Generelt, for ikke-professionelle og for dem der bor i en lejlighed, er Alabai en vanskelig test. Når du skal starte det, veje din styrke: fysisk og moralsk.

Anmeldelse # 3 Alabai er vores bedste ven

Om Alabai skriver meget godt og dårligt, men alle understreger, at denne hund ikke er til lejligheden, med et komplekst karakter, kræver streng uddannelse. Vi har sandsynligvis en atypisk alabai, eller vi har lige fundet den rigtige nøgle til det, men for vores familie blev han den bedste ven.

Vi bor i en lejlighed, vi besluttede at starte Alabai, fordi vi kom til den fælles mening af hele familien om valget af racen. Vi kan godt lide de største hunde, først og fremmest, de tænkte på St. Bernard, men han er for phlegmatisk for os, og vi elsker en aktiv livsstil.

Vores Alabai - dette er ikke den forfærdelige babay, der fortæller en forfærdelig historie.

The Grand er helt socialiseret, kører med os i bil, med offentlig transport (i muzzles), han går med andre hunde på hundplatformen, men aggressivitet viser sig til ukendte hunde.

Men lokale hunde har allerede etableret en tidsplan for deres kæledyr, og kun "betroede" venner kommer på tur med os.

Om vinteren ruller vi vores børn og deres venner på hjemmelavede dobbeltslæder. Der er ingen problemer med lydighed og lydighed, selvom min mand selvfølgelig har behandlet ham meget, og siden barndommen var han en dogmand og tjente i hæren langs grænsen med hunde. Måske er dette hemmeligheden bag vores idyll, men vores Grand er for os ikke så meget en ond vagtmand som en ven.

Til holdene "Fas!" Og "Alien!" Hans mand underviste ham slet ikke, men han forstår helt klart kommandoen "Protect!", Samtidig med at man ikke blot beskytter en separat ting, men også en lejlighed, en bil, børn. Selvfølgelig ved vi at vide, hvad herlighed handler om Alabai, hvis vi går et sted med ham, sætter vi på et næse, bare i tilfælde, for ikke at forårsage aggression mod modstanderne af store hunde.

Central Asian Shepherd Dog - Alabai: Karakteren af ​​racen, anmeldelser og detaljeret beskrivelse

Alabai - Central Asian Shepherd Dog er et af de ældste racer af hunde, der nåede os i sin oprindelige form. Kraftige, store turkmenske ulvehunde er født med vagtens instinkt.

De er majestætiske og frygtløse, blandt de mest magtfulde i verden, en inspirerende respekt. Alt eller næsten alt om Alabai i den detaljerede gennemgang næste.

Oprindelseshistorie

Centralasiatiske hyrder tilhører en gruppe af molossere. Forfædre er gamle egyptiske, assyriske hunde. Blandt racerens forfædre var mongolske hyrder, tibetanske mastiffer.

Alabai dannede endelig omkring fire tusinde år siden. Udvælgelsen blev lavet på en naturlig måde. Hunde bevogtet husvogne af nomader, hyrdebesætninger. Beskytter ejendom fra steppe ulve, de stærkeste individer overlevede.

Wolfhounds var almindelige i hele Centralasien. Fra Afghanistan til Syd Urals. Fra Det Kaspiske Hav til Kina.

Vigtigt! Turkmenske ulve af rent blod er en statsskat af Turkmenistan, de er forbudt at blive eksporteret uden for landet.

I det 18. århundrede var biologer interesseret i turkmenske får hunde. Forskere har forsøgt at udlede en mere lydig version ved at krydse. Forsøgene var forgæves.

Rasbeskrivelse

Standard FCI №335 fra 13.10.2010, den «Centralasien Hyrdehund».Gruppa 2 "Pinschere, Schnauzere, Molosser, schweiziske Mountain og kvæghunde."

Afsnit 2 "Molossi".

FCI-standarden angiver dimensionerne af en voksen alabai:
Højde på forkælper: For en mand mindst 70 cm, for en kvinde mindst 65 cm. Det er ønskeligt at have en større vækst, mens man observerer tillægets harmoni.

Vægt: For en mand mindst 50 kg, til en kvindelig mindst 40 kg.

Centralasiatiske Shepherd: Beskrivelse af racen indeholder en kraftig krop, et bredt bryst og ryg. De er kendetegnet ved et bredt, massivt hoved med en flad pande, en stor næse med en stor sort eller brun næse. Øjne bredt sæt, rund. Små ører er trekantede i form, nogle gange stoppes de - standarden tillader begge muligheder.

Maven er en smule valgt. Højden på skibet overstiger lidt højden i sacrummet. Pote er kompakte og stærke.

OBS venligst! Kopiering af halen efter standarden er tilladt, den naturlige hale har samme værdi for den beskårne hale.

Uldbeklædningen er grov, stiv, lige, med en tyk undercoat. Afhængigt af længden af ​​dækhår skelne hunde med korte (3-5 cm), der støder op i hele kroppen hår, og en længere (7-10 cm), mellemliggende typen pels danner manke på halsen, bag ørerne schappesilke, bagsider lemmer og hale.

Standarden tilladt for enhver farve, bortset fra genetisk blå, genetisk brun i enhver kombination og hætte.

Hvor mange bor Alabai? Forventet levetid med passende pleje er i gennemsnit 12-15 år.

Alabai: kendetegn ved racen, anmeldelser

Karakteristik af karakter

Under dets eksistens blev Alabai primært brugt til at beskytte kvæg, campingvogne og værtsboliger, der var udsat for svær naturlig udvælgelse. Svære tilværelsesforhold og konstant kamp med rovdyr dannede det ydre udseende og tempererede karakteren af ​​denne hund, gjorde den stærk, frygtløs, lærte at spare energi.

På steder med primordial beboelse anvendes centralasiatiske fårhunde primært til at beskytte besætninger mod rovdyr og også som vagthunde. De er præget af en uafhængig adfærdskodeks, de tjener ikke på grund af mad. I stedet vil de med værdighed tage mad som en belønning for service.

Han vil ikke vende øjnene væk fra blikket, men ser stolt og roligt ned - det er den bedste karakteristika for Alabai-racen. De foretrækker at tænke, træffe beslutninger og kan nægte at opfylde værtsbestemmelserne, som de anser for uhensigtsmæssige.

Alabai er phlegmatic, afbalanceret. De kan ikke lide at vise aggression, at kaste sig i kamp. De vil snart blive advaret med at gøe eller grise, at de ikke kan bryde deres grænser. Alabai: Karakteren af ​​racen, vidnesbyrd viser, at de kun i sjældne tilfælde bliver til voldsomme krigere.

Vigtigt! Alabai kan ikke lide dronninger og indbrud i hans personlige rum.

Asiater behandler børn godt, men tillader ikke fri behandling. De kommunikerer meget godt med deres medmennesker, kommer ind i flokke og genkender deres plads der.

uddannelse

Centralasiatiske Shepherd: Karakteren af ​​racen tillader ikke uddannelse og træning af uerfarne opdrættere. Uddannelse Alabai hjemme bør begynde næsten fra fødslen under ledelse af en cynolog. Efter tre måneder bliver ulvehunde dannet til en uafhængig person, og det bliver meget vanskeligere at fastsætte det etablerede mønster for adfærd.

OBS venligst! Det er forbudt at forårsage alabai smerte. Du bør udelukke skrig, for pludselige bevægelser. Hunden kan komme ud af kontrol, maim.

Asiatiske bør lære at give mad til ejeren. Så lærer hvalpen hvem der er leder af pakken. Du kan ikke forkæle kæledyr - de tager hurtigt regeringen i deres poter.

Hurtige nok hyrder begynder at udføre standardkommandoer. Og dog skal hundens uddannelse overlades til en specialist i træning.

Ejer feedback

Ejerne af centralasiatiske får hunde er enstemmige i deres meninger om racen. Tildel de samme plusser og minusser.

Yaroslav, Chelyabinsk.
"Jeg er ejer af en passende repræsentant for denne race med en fremragende stamtavle. Mukhtar er en sand ven. En god vicevært. Tillader børn at hænge på sig selv. Jeg anbefaler dem, der bor i landdistrikter. Manglende - er tilbøjelig til at træffe uafhængige beslutninger. "

Eris, Korolev.
"Den bedste hund i mit liv! En stor forsvarer. Med hende var jeg ikke bange for at gå overalt. En meget loyal ven. Ron var afbalanceret, men med sin egen mening. Hun boede hos os i 17 år. Det har været tre år siden hun er gået med os, men jeg kan stadig ikke få en ny hund. Alabayka var for godt. "

Slavyan, Khmelnitsky. "En hund er en ven, en vagthund hund. Alabai er en naturligt afledt race af fårhund. De har høj intelligens, udholdenhed. De er uhøjtidelige. Der er næsten ingen censurer. Det eneste negative er modigt. "

og pleje

Centralasiatiske Shepherd er uhøjtidelig i indhold. Hendes uld er modstandsdygtig over for snavs. Selv efter at have sovet på jorden, ser Alabai pænt ud.

Det anbefales at bade hunde to gange om året. Under løbet er det nødvendigt at kamme håret. Med jævne mellemrum skal du skære dine negle, rense dine ører.

Repræsentanter for denne race har fremragende sundhed. Et besøg hos en dyrlæge er kun nødvendigt for vaccinationer.

En ulvhund har brug for vandreture. Det er ønskeligt at have forskellige stier. Sørg for at snor, mule.

I kosten skal alabai skifte mellem supper og fastfood. Tilstedeværelsen af ​​fiber er nødvendig. Om vinteren er klid tilsat til menuen, om sommeren - grønne grøntsager.

Grundlaget for ernæring - produkter fra kød: slagteaffald og indvolde, hårdt oksekød. De har brug for at arbejde med kæber til tandhygiejne, tandkød.

Overfeed ikke en asiatisk. Dette er fyldt med problemer med fordøjelsen. Ideel er formen på hunden, hvis ribber ikke rager ud, men er let probede.

Centralasiatiske hyrder er ideelle vagter til private huse. Uhæmmet, har en god sundhed og en stabil psyke, har deres egen mening.

Derudover kan du se videoen om Alabai hunden: en beskrivelse af racen, karakteren og meget mere.

Alabai Dog, Breed Specs and Testimonials

Centralasiatiske Shepherd, eller Alabai, karakteristisk for racen, anmeldelser, normer og funktioner i denne ældste hunderacer, den historiske fordeling af som er meget populær blandt folk i Centralasien, vil vi se på i denne artikel.

Lidt om hunde af Alabai racer: en historisk reference

Historisk er navnet på Alabai-racen ikke helt korrekt. Alabai er en bestemt farve af hunden, det korrekte navn for racen er den centralasiatiske herde.

Dog har navnet på rasen Alabai hunde taget fat, og de nuværende opdrættere anvender dette udtryk. Den Centralasiatiske Shepherd er den ældste hundesond i verden.

Beskrivelse af racen findes i dokumenter af forhistoriske tider for tusind år siden.

I første omgang kommer Alabai racen racen fra de centrale regioner i Asien. Et andet populært navn for racen er ulvhunden, det er ulvens strangler. Formålet med hunden var at beskytte og beskytte husdyret, hvilket er relevant for denne dag.

Centralasiske hyrder betragter Alabai-racen som den mest pålidelige til beskyttelse af kvæg, da hunden dristigt og nådesløst beskytter sit område fra ubudne gæster. Det er bemærkelsesværdigt, at i Turkmenistan, centralasiatiske Shepherd renracede eller turkmensk Alabai, betragtes som en national skat og er forbudt at eksportere fra det område af republikken.

I andre lande, for eksempel Usbekistan, har racerige centralasiatiske fårhunde et andet navn - buribossar og i Kasakhstan - tobet.

I litteraturen er der oplysninger, der stammer fra arterne alabai Khyi og ved naturlig avl og udvælgelse til fire årtusinder, har et omfattende område af fordelingen af ​​Det Kaspiske Hav til Kina, og ved det sydlige Uralbjergene til Afghanistan. Racen af ​​Alabai hunde, der er karakteristiske for naturlige kvaliteter:

  • stor styrke;
  • hård hud
  • kraftige kæber;
  • et fremragende vejrtrækningsapparat;
  • kampkvaliteter af vinderen.

Alabai er en hund, der er en uundværlig hjælper til beskyttelse af hyrder og andre genstande under forskellige klimatiske forhold.

Generelle indtryk og racerstandard

Siden juli 1990 har den statslige agroindustriske komité i Republikken Turkmenistan officielt registreret alabai.

Racestandarden blev godkendt af det internationale samfund af cynologer i 1993 som en centralasiatisk hyrde. Generel standard for stammen:

  • størrelsen af ​​mænd op til 70 cm, tæver op til 65 cm;
  • forfatningsmæssig type - ujævn
  • skeletet er massivt med et veludviklet muskelsystem;
  • tyk hud, elastisk og elastisk, med veludviklet subkutant væv;
  • den nervøse og mentale tilstand er afbalanceret;
  • hanner er meget mere magtfulde og massive end tæver;
  • aktiv beskyttelsesreaktion.

Turkmen Alabai: Racens egenskaber er præget af mod, beskyttelseens instinkt, evnen til at modstå aggression, udholdenhed og mod, fremragende udholdenhed og modstand mod smerte. Alle de nævnte kendetegn ved racen tillader os at anbefale den centralasiatiske hyrdehund som vagthund.

Udseende Alabai: en beskrivelse af racen

Hovedet på Alabai er massivt, kraniet er bredt, proportional med kroppen, hvilket svarer til kødet, med et godt trængt rum under øjnene. Den kraniale overgang fra pande til næse er næppe mærkbar.

Superciliary buer er udtalt og symmetrisk. Papir kort og ca. 1/3 af hovedets længde. I profil ser kraniet ud som en stump kil med en betydelig øvre bias. Underkæberne er klæbrige.

Tænder hvidt, stærkt, stort, bredt ved bunden, tæt på hinanden. Snitene fordeles i en linje med en okklusion af en guillotintype.

Ørene i Alabai er små og lave. Ørekobling er reguleret af normerne i lovgivningen i bestemte stater.

Alabaiens øjne er små, runde, bredt anbragt i afstand fra hinanden, direkte proportionalt placeret. Øjenfarven kan have forskellige nuancer, der svarer til uldens farve eller lidt mørkere. Udseendet er dyster, utroligt, men sikkert.

Nakken er kort, muskuløs og kraftig, med et cirkulært tværsnit.

Hundens krop er kraftig, længden er længere end højden på skibet. Brystet er bredt, langt og rundt, med en forlængelse i skuldrene. Den thoracale rygsøjle rager lige over taljen. Rygens akse er stabil, bred, med en svagt buet ende. Bæltet er bredt, muskuløst, lige.

Hundens hale har et sabellignende udseende, som regel docket.

Hundens for- og bagben er stærke, med en stærk knoglestruktur. Artikulationsvinklerne er gennemsnitlige. Pote er kompakte, har en stærk oval form.

Vægten af ​​en voksen hund er mellem 40 og 85 kg og mere.

Karakteregenskaber af Turkmen Alabai

Disse hunde er uvidende om frygt, og den centrale asiatiske hyrdes hovedtræk er mod og frygtløshed.

Årsagen til dette er de karaktertræk, der udvikles af årtusinderne i racen, der gør Alabai uden tøven, angriber fjenden, når han krydser sin territoriale integritet.

På trods af Turkmen Alabai's fantastiske udseende er karakteriseringen af ​​racen sådan, at den styrer al sin aggression mod andre hunde, så man bør ikke være bange for en ulv.

Dette betyder imidlertid ikke, at den ubudne gæst vil blive ignoreret af vagthunden. Genetisk er det lagt ned, at den centralasiatiske hyrde er mest aktiv om aftenen og om natten og viser alle sine vagt- og beskyttelsesegenskaber. Du bør ikke krænke andres ejendom under dække af natten, som "ulvens strangler" beskytter pålideligt.

I familien af ​​familiemedlemmer opfører denne hund sjovt, og er berømt for sin legende, munter karakter. Der er ikke mere interessant følgesvend til ture end Turkmen Alabai. Hunden (billedet nedenfor) er meget lydig og indbydende. Der er dog et problem: udenlandske hunde er en grund til bekymring, som den centralasiatiske hyrde endnu ikke har kunnet klare.

Takket være dødgrebet kan alabai uden varsel fjenden (bider, gøen osv.) Gribe hovedet på en fremmed hund og bide kraniet. Derfor bør du bekymre dig om sikkerheden på forhånd, vælge det rigtige sted for at gå.

Derhjemme, når alabai er blandt hans flok, denne vagthund ville ikke skade selv en kylling, der pålideligt vil beskytte og blokere ethvert forsøg på at glide det ud over ejerens gård. Disse vagthundskvaliteter gør hunden simpelthen en uundværlig assistent i beskyttelse og beskyttelse af husdyr.

En anden attraktiv kvalitet af den turkmenske ulvhund er dens intellektuelle evne. Ved at give Alabai service kommandoer bestemmer hunden selv situationen og beslutter sig for at udføre værtsens kommandoer.

Et eksempel er de hyppige tilfælde, hvor hyrden ser invasionen af ​​ubudne gæster (ulve), giver befaling om at beskytte deres flokke. Smart hund selv bestemmer den sikre afstand, og i tilfælde af krænkelse af den territoriale grænse reagerer den let på rovdyret.

Sådanne selvafskrivninger bør dog ikke tilskyndes, hvilket danner en hunds uafhængighed og selvtillid. Modstand mod ejeren af ​​racen kan have en negativ indvirkning i fremtiden.

Ejeren af ​​den centralasiatiske herde skal fra sine hvalpår tilbringe tid for seriøst arbejde med at dyrke en hund og konsekvent inddrage dyrets træning.

Uddannelse særegenheder af den centralasiatiske hyrdehund

Den vigtigste betingelse i opvæksten af ​​den turkmenske ulv er persistens og udholdenhed fra ejeren. Rolighed og tålmodighed er de vigtigste kvaliteter af opdrætteren af ​​Turkmen Alabai. Hvalpe af fuldblods hunde er meget venlige og vil gerne opleve alle nye hold, holde kontakten med ejeren trofast og med kærlighed, hvilket gør træning af hunde let.

Men hvis opdrætteren har en ung ungdom, der er vant til at være ulydig, så kan omskolingen ske med stor indsats eller udvej til hjælp fra en erfaren cynolog. Efter at have vist svaghed taber ejeren kontrol over hunden, og der kan ikke være tale om ubestridende indsendelse.

For at undertrykke Turkmen Alabais aggression til andre hunde, er det nødvendigt at lære hyrden at være god naboskab med andre repræsentanter for hundeavlen selv i hvalpedommen.

For dette er det nødvendigt at foretage fælles gåture, og i tilfælde af aggression, straks undertrykke det.

Dette er meget vigtigt, hvis din firbenede ven fremover repræsenterer sin race på forskellige udstillinger og hundfestivaler.

Regler for vedligeholdelse og pasning af racen

Det bemærkes, at repræsentanter for Turkmen Alabai racen er meget uhøjtidelige og ubehagelige for deres levevilkår. Naturligvis er det for en sådan kæmpe nødvendigt at adskille bopæl. I dette tilfælde er det en rummelig kabinet på dit husstands område.

Et naturligt instinkt for et frit liv i bjergene eller stepperne vil nødvendigvis påvirke senere, da et ønske om livet for en nomad i en hund er lagt ned på det genetiske niveau. Derfor er det nødvendigt at give hunden så meget adgang som muligt for at gå gratis gennem gården.

Centralasiatiske Shepherd i en bylejlighed er en langsom død for en hund.

Der skal lægges særlig vægt på den centralasiatiske hyrdes ernæring. I dannelsesperioden, der slutter ved 3-4 år, er det nødvendigt at overvåge den tilstrækkelige mængde calcium i fødevarer, hvilket er meget vigtigt for en så stor hund som Turkmen alabai.

Naturligvis fodring dit kæledyr er ikke et problem i lungerne. Til hunden var energisk og opfyldt alle opgaverne, den skal være mættet med protein og vitamin-mineralsk mad.

Korrekt valgt mad er ikke kun hundens energi, men også dens ydre kvaliteter.

Du kan få kvalificeret hjælp til udvælgelse af ernæringsmæssige komponenter ved at kontakte specialiserede planteskoler, der opdrætter racer af den centralasiatiske herde.

Fælles sygdomme og deres behandling

Det svageste og mest sårbare sted for Turkmen Alabai er leddene i lemmerne. Alle former for gigt, arthrose, myositis, tendinitis og andre sygdomme i artikeldele - den største trussel mod racen.

Dette skyldes den enorme kropsvægt og øget belastning.

Du kan dog reducere risikoen i tilfælde, hvor hunden hele tiden er i fri luft og modtager den nødvendige mængde vitamin- og mineraltilskud i kosten.

Boligindhold eller begrænsning af mobilitet kan føre til forstyrrelse af det kardiovaskulære system, det er fyldt med udviklingen af ​​sygdomme som myokardieinfarkt, hjertearytmi og andre sygdomme. Genetiske abnormiteter er kryptorchidisme hos mænd og infertilitet hos kvinder.

Hvis hunden har problemer med det endokrine system, så påvirker det udseendet. Frakken bliver sløv, øjnene er smertefulde, og Alabai bliver inaktiv og i nogle tilfælde også en aggressiv væsen. Et obligatorisk besøg hos en dyrlæge er den vigtigste betingelse for at holde en så stor hund.

Vælger en hvalp af Turkmen alabai

Hvis du vælger en valp, der opfylder alle dine krav og ønsker i udseende, er det ikke en nem opgave. Denne race er præget af en stor stamme heterogenitet, som kan påvirke standarder i fremtiden. Det er nødvendigt at omhyggeligt undersøge stamtavlen af ​​dit kæledyr og være opmærksom på udseendet af hans forældre, bedsteforældre.

Denne Turkmen Alabai kan købes hos pålidelige og velprøvede opdrættere, der værdsætter deres kæledyrs stamtavle omdømme. Opkøbet af elite race er selvfølgelig værd at mange penge. Derfor bør den fremtidige ejer af Turkmen Alabai diskutere alle fordele og ulemper, og kun derefter få en hund, der vil bringe glæde for alle familiemedlemmer.

Interessante fakta

  1. Hvor Turkmen Alabai bor, er der ingen skorpioner, edderkopper og slanger.
  2. Blandt de største hunde er den centrale asiatiske shepherd hund rangeret som 8.
  3. Fra det turkiske sprog er ordet alabai oversat som flerfarvet.

  • Den største i race hund var historier bulldozer stud, vesivshaya 125 kg med en stigning på 2 m. Den daglige ration af en sådan "baby" var 5 kg valg kød og 10 kg korn.

    Hvis du ikke har ændret dig om at starte denne race, skal du kigge efter ansvarlige opdrættere.

    Hunden Alabai, karakteren af ​​racen og svarene blev senest ændret: 13. juli 2016 af Maxim Bartsev

  • Læs Mere Om Hunde

    Sådan kalder du en yorkshire (Yorkshire terrier)

    Uddannelse Yorkshire Terrier er en legetøjshund, der allerede har glemt sine rødder, da dets forfædre blev fanget i rotterminerne. I dag er det et usædvanligt dekorativt charmerende kæledyr, der kan smelte det koldeste hjerte.

    Kinesiske hunderacer

    Uddannelse Kinesiske racer af hunde har ikke ligheder mellem hinanden, forskelligt i usædvanligt udseende. Blandt hunde af kinesisk oprindelse er der nøgne hunde, og med en tykk baisse pels, og med folder over hele kroppen.

    Pitbull - foto, beskrivelse og karakter af den amerikanske pit bull terrier

    Uddannelse Pitbull, eller amerikansk pit bull terrier, er en af ​​de racer, der er kendt for deres mobning og intimidering. "Pit bull", i virkeligheden, er ikke en race, men snarere et udtryk bruges til at beskrive den amerikanske Pit Bull Terrier, Bull Terrier, American Staffordshire Terrier og Staffordshire Bull Terrier.